Spöket är borta......

I fredagskväll var det dags igen för Looves Fjerdingby att mäta sina krafter och förhoppningsvis ta en femte raka seger. För motståndet stod Sagene IF hemma i Bjölsehallen samt ett litet ”spöke”.

Varför säger jag då spöke?
Just för att Fjerdingby haft väldiga problem mot just Sagene i deras hemma hall, Sagene kortar ner banan så den blir svårspelad, så Fjerdingby har förlorat många kamper i den hallen då man har vanan inne att spela på fullstor plan.
Men denna kamp skulle bli Fjerdingbys vändning, då man i praktiken satte ”Gameplan” från start till slut. Det var Fjerdingby som tog tag i taktpinnen med ens domaren blåst i sin pipa, och kampen var igång att både bemästra Sagene IF och ”spöket”.  Fjerdingby in ledde starkt och mål chanserna som kommer ger också utdelning och en ledning med 3-1.

Mitten akten är delvis bländande innebandy från Fjerdingbys sida tills att man har en ledning med 5-1.
Då förändras matchbilden radikalt, Sagene tar Timeout.
Fjerdingby blir bekväma och bjuder in hemmalaget till 5-4 inför sista perioden.

Tredje perioden blir ett rent ställningskrig ute på banan. Sagene lyckas kvittera till 5-5, på retur framför Anker som är kvällens burväktare. Fjerdingby tar tag i spelet igen, och det ser klart bättre ut och vi skapar en del riktigt heta målchanser.
Sagenes keeper gör några helt sanslösa räddningar. Men Looves mannar visar stor offervilja och tålamod och utdelningen kommer. Man har återigen ledningen.
Efter närmare fyra minuter i numerärt överläge kommer det förlösande 7-5 målet. Sagene jobbar stenhårt och reducerar till 7-6. Med tre minuter kvar ökar spänningen när vi drabbas av en utvisning.  Fjerdingby bommar två frilägen och missar att avgöra bataljen.
I den sista minuten plockar hemmalaget ut sin keeper, men det leder inte till några resultat, Fjerdingby fick sin femte raka seger och Spöket i Bjölsehallen är borta.