Sjuk igen...

När man som mest trodde att man var på väg att bli frisk så blir man sjuk igen.
ligger hemma i Tv:soffan med feber, förkylning och hosta.

Men det var varit glada dagar ändå. För har ju haft Loove här hela veckan, så det känns toppen att man haft han här för att pyssla om sin "bättre hälft".

Ikväll så har vi ridning inne hos grannen med tonår men för mig blir det att ligga i soffan och ta igen mig.

Annars så har det inte hänt så väldigt mycket i veckan, jag och Loove har varit lite på Fide och plockat grenar.

Säsongsavslutning

I lördags var det officiell säsongsavslutning med Hemse BK, mera kända under namnet "The green machine". Dam- och herrlaget genomförde en gemensam säsongsavslutning.

Dagen inleddes med innebandy. Indelade i lag avverkades ett antal matcher i Hemsehallen. Styrelsens representanter, Eva och Janne Bolin visade upp oanade kvalitéer. Framförallt var det Eva som enligt rykten visade upp ett stabilt backspel.

Därefter var det dags för festkommittén att visa vart "skåpet skall stå". Damlagsspelarna Marlene Nilsson, Karin Nilsson och Pernilla Nordgren visade sig vara en påhittig och fyndig trio. Deltagarna sattes på hårda prövningar. Uppdelade i lag skulle man utföra tuffa uppdrag på Hemse. Vissa klarade detta galant, medans andra floppade rejält.

Under kvällen var det prisutdelning. Säsongens spelare på dam- och herrsidan korades. Säsongens "drottning" blev Pernilla Nordgren och säsongens "kung" blev Magnus Wahlberg. Två välförtjänta vinnare.

Efter alla formaliteter var det dags för party. Det blev en helskön kväll och natt. Vi dansade, sjöng och hade otroligt sköna diskussioner om allt mellan "himmel och jord". Det bjöds på ett antal roliga anekdoter. Efterhand droppade folket av en efter en. In på småtimmarna var det bara "stjärnorna" kvar. Loove, Valle, Wabbe och Judas ville inte avsluta kvällen. Men på morgonkvisten var det så dags att avrunda kalaset. Promenaden hem gick allt annat än snabb och smidig, detta då Judas trodde sig vara vägarbetare.

Tack alla inblandade för en trevlig avslutning på en trevlig säsong. Ett speciellt tack riktas till festkommittén som med bra planering och stor fyndighet gjorde detta till ett positivt minne för livet!

Avslutningsvis bjuder jag på lite sköna bilder från kvällen...


Let´s dance nästa


Festkommitténs frontfigur in action


Kungen på byn


Säsongens "kung" blir hånad av coachen


Stjärnorna diskuterar

Globen

Då var det dags för ett gästinlägg av Saras "sämre hälft" igen. Trots att jag har en egen (vassare och bättre) blogg får man emellanåt gästskriva här. Denna gång handlar inlägget om lördagens resa till Stockholm och Globen.

Eftersom jag och Sara är "innebandyfreaks" har vi sedan en lång tid tillbaka bokat in denna resa. Jag själv har varit på tre SM-resor, men för flickvännen blev det debut i Globen.


Globen

Dagen började tidigt för oss. Det var uppstigning halv 6 på morgonkvisten. I ärlighetens namn var vi inte direkt pigga när vi klev upp ur sängen. Men vad gör man inte för att få se "plast" i världsklass. Vi gjorde oss snygga. Jag misslyckades som vanligt, men för flickvännen gick det desto bättre. Men hur som helst var vi redo att lämna lägenheten för en liten bilfärd till hamnterminalen. Båten avgick strax efter 7. Som alltid var överresan riktigt seg. Det var dock en heldel sköna profiler som åkte med färjan. Naturligtvis skulle tjejen surra med flertalet av mina polare och kollegor. Social som hon är. Det var en trevlig överraskning för alla. Men för en riktig "tröttmössa" som Mikael Lundin var det nog lite tungt. Med huvet på kudden blev han störd i sin planerade sovstund.  Väl framme i Nynäshamn var det dags att åka båtbussen in mot Stockholm.  Vi var framme på Gullmarsplan vid 12-tiden.


Tröttmössan med sin kära vän

Vi letade upp våra platser och satt oss för att kolla in damernas SM-final mellan Balrog B/S och IBF Falun. Botkyrkalaget tog sitt efterlängtade SM-guld efter 3-2 mot Dalalaget. Efter att ha slötittat lite på tillställningen gick vi ner i baren. Där stod Mogge med sin "bättre hälft". Det var riktigt roligt att träffa honom igen och vi hade sköna diskussioner om livet i allmänhet och innebandyn i synnerhet. Efter ett tag "rymde" jag med Robin Melin. Inte helt bussigt, men flickan klarade sig bra i Bruschans sällskap.

Därefter letade jag och flickvännen upp våra "riktiga" platser i Arena Restaurangen. Det blev en god middag och en kall till det. Vi tittade på "giganternas kamp" mellan Warberg och AIK. Solnalaget var det bättre laget och gick segrande ur striden med stabila 6-2.

Efter matchen var det riktigt bråttom för att hinna med båtbussen till Nynäshamn. Med knapp marginal hann vi till bussen. Båtresan hem var det inte så många passagerare. Jag och tjejen passade på att vila lite eftersom vi var riktig slitna efter en lång, men framförallt underbar och rolig dag i Globen.


Peace

SM-final i Globen

Min egna nedräkning har börjat för resan till Stockholm och Globen med Loove. Det vankas SM-final i innebandy på herr respektive damsidan. 

För flera veckor sedan,  tror inte ens att jag och Loove varit tillsammans speciellt länge innan vi bestämde oss för att åka upp och kolla in finalerna.
Men nu börjar det dra ihop sig på lördagmorgon går båten upp till Stockholm och Globen där SM-finalerna i innebandy hålls. Där ska Sveriges bästa herr respektive Damlag koras. 

På herrsidan tror jag det kommer bli en riktigt tuff match mellan "Giganterna" AIK och Warberg.
På damsidan står final mötet mellan Balrog och Falun.

Min analys:
Herr matchen kommer bli ett tufft och hett möte. Det kommer "osa" kring båda lagen. Jag har tagit "expert" hjälp av Loove för att kunna slutlägga min analys. Warberg har ju vunnit de två senaste åren så AIK är garanterat sugna på revanch, men jag tror personligen att Warberg kommer dra det längsta strået, och få lyfta bucklan. Matchvinnare blir Magnus Svensson ännu en gång.

På damsidan är jag mindre insatt i hur de har gått för lagen i stort, men det kommer säkert oxå bli ett tufft möte.
Det är ju så att de regerande mästarinnorna IKSU inte är i final så det kan bli svårt att säga ett slutgiltigt resultat. Men jag tror nog på Balrog som segrare på damsidan. Botkyrkalaget har en bredare trupp och bättre spetsar än Dalalaget.

Men helgen får utvisa och jag lovar att en rapport ska komma.
Men innan rapporten om SM-finalerna i Globen så ska en båtresa hem göras och en lagfest med Hemse BK gå av stapeln som också denna äger rum just på lördag. Jag och Loove kommer direkt från båten till festen och har skoj.

Peace!


Förkyld...


Varför ska man behöva bli sjuk när det börjar gå mot finare väder, man vill ju inte sitta inne och "uggla" när det är sol ovh underbart väder ute.

Men vad gör mannär en förkylning bara "hoppar" på en? I måndagsmose vaknade jag ämligen av världens förkylning, hade ont i halsen och hostade, Men som tur var hade jag ju min Älskling nära mig som har tagit hand om mig, och nu är jag på bättrings vägen för hostar bara lite och har ont i halsen.
För att citera min kära mamma "Det går över tills du ska gifta dig" men det är ju aldrig kul att vara sjuk.

Loove har varit hos mig sen i söndags men åkte hem idag, det har varit underbara dagar. Och ännu fler underbara dagar väntar oss för på Lördag bär det av till Stockholm och Globen för SM-finalerna i innabandy på herr och damsidan. 
 
Just ja........Idag är det den 16:de april för precis 3 månader sedan så blev jag och Loove ett par. Jag Älskar dej!!
Tack för att just Du finns vid min sida.

Peace.


 


Påskledigheten är slut

Påsken är en härlig tid i den lilla socken jag bor i, eftersom många "fastlänningar" som har sommarhus kommer ner för att fixa och dona i sina trädgårdar.
Så påskdagarna brukar gå åt till att hälsa på hos de flesta och sen äta god mat och en massa gosaker. Man kan nog oxå sumera påsken med att gå upp några kilon.

skärtorsdagen åkte jag med bussen in till Visby och Loove som höll på med semifinal och final dömning i BRS-Cup för klasslag i innebandy. Där efter åkte jag till hans lilla lya i Vibble för att fixa inför kvällen som var tänkt till Looves bror Mattias och brorsbarn Dante för de skulle komma på besök och bli bjudna på fläskfilé med potatisgratäng. Men istället blev det en myskväll för oss själva.

Under Långfredagen tog jag och Loove en promenad in till Visby för jag skulle med bussen hem till Grötlingbo och eftersom bussarna inte har den bästa förbindelsen mellan Vibble och Grötlingbo på de "röda" dagarna så väntade en promenad till Visby och bussen för min del.

På kvällen bjöds det på middag vid farmor där även mina kusiner från västkusten var på besök.
Det var en trevlig tillställning. Men dra på trissor påskharen hade tagit fel på dagarn så där fanns det ägg till alla.

Påskaftons morgon möttes mamma av ett påskägg på bilen och ett i brevlådan, fyllt med godis.
Sedan tog jag och mamma bil och släpkärra med oss till Tofta och Tofta Möbel för att hämta hem sängar, sängbord, madrasser, lampor och mycket annat som ska frächa upp det nyrenoverade Stationshuset på campingen.
På kvällen var det midnattsmässa i kyrkan.

Påskdagen började på Fide med fotografering av stationshuset.
Därefter var det dags för mig att åka till Garda där Looves bror Mattias har sommarhus, där det bjöds på fika.
Man blev uppmött i dörren med öppen famn av Dante, och det bar iväg upp på vinden där det skulle spelas innebandy, där allt verkligen kunna hända.
Man skulle vara beredd på "crosschecking" i ryggen och en klubba mellan benen och andra fula knep som jag tror Loove och hans bröder har varit delaktiga i att lära "lill" grabben. Haha. 
Efter besöket i Garda bar det av hemmåt till Grötlingbo.

Nu har vi kommit fram till påskens sista dag Annandagpåsk. Om jag inte minns helt fel var jag och Loove på Fide en sväng på förmiddagen innan det var dags för oss att åka till Vibble och sedan vidare till Visby för Loove hade domarmöte. Men innan vi kom till Vibble blev det ett stopp i Klinte för en mjukglass  på pressbyrån. När vi var i Klinte träffade vi även på Looves bror Schani som åkte med oss till Vibble för där hade det blivit bestämt en fika med Looves andra bröder Trond och Jon.

Peace!


Blev utskälld....

Nu tror ni säkert man gjort något dumt, men som jag skrev i mitt tidigare inlägg så skulle jag gå en promenad till farmor och kusinerna.
När man kommer in och upp för trappan till köket möts man av skällande hundar som inte alls tyckte att jag skulle komma och störa.
Men det visade sig inte vara så farligt när det bara var "lilla" jag som kom. Så efter en stund kom hundarna fram och nosade på en.

Sen var det dags att duka fram kaffe och tårta för det firades lite födelsedag i huset.
Nu har jag kommit hem och ska snart krypa ner i min säng men innan dess ska man kolla lite på internet och packa lite kanske.

På promenaden hem fick man sällskap av två hundar, kusinen Amanda, farbror Mats och hans tjej Ingrid. På vägen möttes man även av en ambulans som körde söder ut med blåljus på, lite läskigt måste jag medge att det var för den körde riktigt fort. Annars var det riktigt trevligt med sällskap.

Hoppas ni haft en trevlig kväll.

Peace.

Uppdatering

Efter "påhopp" utifrån att bloggen är dåligt uppdaterad är det bäst att "snickra" ihop ett inlägg fast idéetorka råder.
Men ett försök kan man alltid göra.

I måndags kom jag hem till Grötlingbo efter att ha varit i Vibble under söndagen för Loove hade ju HGL-dömming att sköta.

igår var det lite små fix här och var, sen så har ju min kusiner på pappas sida kommit ner för att fira påsken så man har varit lite hos farmor. Är förresten på väg dit snart, för att umgås lite med dem.

I morgon åker man med mamma till klinte för vidare transport till Visby och Loove, det är ju påsklov nu och då spelas en turnering i innebandy BRS-cup, som han hjälper till att dömma på.
På kvällen sen får Loove "storfrämmande" i lyan för hans bror Mattias och brorsbarn Dante kommer på besök.

Eftersom Loove inte är så väldigt duktig på matlagning så ska jag stå för det imorgon kväll. Vilken tur han har som har mig till flickvän.
Det ska bli Potatisgratäng och Fläskfilé.

Peace!

Helgen är Över

Nu har vi kommit  fram veckans sista dag och det är dags att både summera veckan och därmed helgens bravader.

Vi har ju börjat gå mot vår, solen värmer oss, gräset växer och blommorna blommar.

I tisdags åkte man ju till Loove för att på onsdagen kunna åka på Vin och öl provning.

torsdagen åkte sedan Loove med mig till Grötlingbo, han hade ju spelarmöte och träning med "The Green machine".

I fredags var det toppen väder, så blev jätte sugen på att åka till stallet och Ior för en ridtur, det var riktigt härligt eftersom jag inte ridit sen i julas. Varför vet jag inte riktigt har nog inte haft tiden till det.
På kvällen var man först på årsdags uppvaktning hos scoutledar kollegan Evis som fyllde år. Sen bar det iväg till Follingbo och Boda Borg för att leka av sig lite. Det var riktigt roligt.

Igår var det "tungviktsmöte" mellan division 4 rivalerna IF Hansa Hoburg och Hemse BK. "The Green Machine" gick segrande ur striden med 6-5. Så av siffrorna att dömma var det en jämn match, varav 1 mål och 1 assist från min kära bror Valdemar.
På kvällen var vi bara hemma i Grötlingbo och tog det lilla lugna.

Idag så har vi flyttat lite möbler på Fide innan det var dags att åka till storbyn för Loove hade HGL dömning. Nu är vi bara hemma i lyan och chillar efter en härlig helg.

Peace.


Våren är på G......

Det märks att det går mot vår nu. Klockorna vreds fram förra helgen, och vi får fler och fler sol timmar. Det känns så underbart. Man får vakna med solen i ögonen.

Igår kom jag och Loove hem till Grötlingbo efter några dagar i Vibble Hills som Loove brukar kalla de.
Loove förberedde spelarmötet han skulle hålla med Hemse BK och jag lagade mat.
Det blev min kasslergryta.
Sen var det dags att bege sig till Hemse för att "rigga" up projektorn tillsammans med datorn. Där efter åkte jag hem till GBO igen.

Som jag skrev i den övre texten märks det att det börjar bli vår nu, solen strålar, och vårblommorna växer och man kan gå med upp vikta jeans.

Ikväll ska man först på årsdagsuppvaktning, kårchefen i SMU/SBUF på Södra Gotland fyller år. Där efter är det dags att bege sig mot tonår som ska åka till Boda Borg och "leka" av sig lite.

Men innan allt detta händer så ska jag cykla till farmor, åka en sväng på Hemse och sen bara vara hemma och ta det lugnt.


Öl och vinprovning

Igår var jag och Loove på Bistrobaren hela eftermiddagen/kvällen. Det var öl och vinprovning som stod på "schemat". Arrangemanget stod Spendrup´s bryggeri för. Vi representerade "Fidepuben".

Portarna öppnades upp kl 15:00, jag och Loove "hängde" på låset. När vi väl fick komma in möttes vi av vita/röda viner i långa rader från alla världens hörn och provsmakningen kunde ta sin början.
Nu har även Spendrups börjat med lansering av kaffe, eftersom jag famför allt kännde mig lite "bortkommen"  bland alla vimlande företagskunder och vinflaskor startade jag och Loove upp med en kopp kaffe. Därefter tog Jan Bertholdsson till orda och välkomnade oss alla, och provsmakningen kunde ha sin början.

Det var viner från alla världens hörn, både röda och vita, från Australien i öster till USA i väster.
Men först av allt "fastnade" Loove och Jag vid bardisken där Aqua Tini´s efterträdare Jinx tog plats. Vi provsmakade: Mango, Päron och Jordgubb/Lemon. Loove tyckte att Jordgubb/Lemon var godast medans jag tyckte om Mangon.

Efter denna stund vid öl och läsk avdelningen gick vi över på vinerna. Varken Jag eller Loove är "riktiga" vin kännare men vi gjorde vårt bästa. Nu "räddade" Janne situationen genom att komma med sina tips som skulle kunna passa på Fide.

Röda viner:

Luccarelli Rosso del Salento
Ett  medelfylligt vin från Italien, gjort på Sangioverse druvan.

Basilisk Shiraz Mourvedre
Detta vin är gjort på två olika druvor med 90% av shirazdruvan och 10% av Mourvedredruvan. Även detta vin var medelfylligt med runda dofter av mörka bär.

Vita viner:

Quinta da Aveleda
Ett portugisiskt vin med frisk fruktig doft.

Soellner Hengstberg Grüner veltliner
Detta vin var min personliga favorit bland de viner jag provade.
Detta vin kom från Österrike vilket som blev en nyhet 2008, inte trodde man dirkekt att österrikare kunde göra vin. 
Åter till ordningen från denna historia. Vinet hade en tydlig fruktig doft, ett ganska "tungt" vin.

Jag och Loove provsmakade även Gotlands egna öl Wisby Weisse och sen var det en till som jag inte kommer ihåg namnet på och heller inte kunda hitta i min sökning på internet. Så får återkomma med namnet på den, men varför det egentligen ingen av ölen var särskillt goda för varken min eller Looves smak.

Nu till en summering av dagen:
En mycket trevlig tillställning, med god mat och trevliga människor och spendrups chaufförer som kände igen en när man gick och irrade omkring.


"Tröttmössan" i städartagen

Idag blev man väckt av sin älskling när han kom hem efter sin lilla morgonpromenad, fast jag vaknade redan när alarmet ringde i morse. Det kan tilläggas att det var jag som kom upp först ur sängen när alarmet ringde.

Shit, va "dammråttorna" på golven irriterar en när "tröttmössan" går barfota. Så då kom jag i städartagen och drog fram "snabeldraken" och började städa och feja i lägenheten medans Loove satt som ett frågetecken och undrade vad som tog åt mig :P
Men du kan vara lugn Loove jag har inte blivit tokig.

Så nu är det städat, diskat och sängarna bäddade.

Nu ska jag ha en lugn fortsättning på dagen fram till det är dags att bege oss in till storbyn och vin/ölprovning.
För det tar på krafterna att städa, man kan ju nästan likna det ett träningspass upp, ner, hit, dit. Lyft här och lyft där så där förstår ni säkert principen.

Nu får Loove ta och pyssla om sin "bättre hälft"

Peace and Love!
Tröttmössan.


RSS 2.0